Olejek miętowy eteryczny - 30ml - VIVIO Opinie
Olejek nierafinowany
Mięta pieprzowa, nazywana również miętą lekarską wykorzystywana była w dziedzinie aromaterapii już od tysięcy lat. Ten rodzaj mięty od zwykłej różni się ostrzejszym i świeższym zapachem.
Mięta pieprzowa, a dokładnie jej liście zawierają olejek eteryczny, a jego głównym składnikiem jest mentol oraz flawonoidy, garbniki i sole mineralne. Mentol i garbniki posiadają działanie antybakteryjne. W starożytności miętę polecano na bóle migrenowe, a także na dolegliwości górnych dróg oddechowych.
Obecnie olejek z mięty pieprzowej jest wykorzystywany w kosmetyce na szeroką skalę m.in. do produkcji past do zębów, naturalnych mydeł, balsamów, kremów i szamponów. Często jest stosowany przez osoby zmagające się z problemem puszących i przetłuszczających się włosów.
Mąka orkiszowa typ 630 1 kg - VIVIO Opinie
Mąka orkiszowa powstaje z przemiału ziaren pszenicy orkisz. W zależności od stopnia przemiału można wykorzystać ją do wypieku chleba czy naleśników. W porównaniu do maki pszennej zawiera więcej witamin i substancji odżywczych, będzie jej doskonałym zamiennikiem. Jest źródłem żelaza, magnezu, witamin z gr B i nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Mąka orkiszowa typ 1850 graham - 1kg - VIVIO Opinie
Wszystko co należy wiedzieć na temat właściwości i zastosowania mąki orkiszowej typ 1850
Czy ulubione wypieki i słodkości mogą być zdrowe? Oczywiście, że tak! Wystarczy kilka łatwych zmian, a dotychczasowe przepisy będą stanowić nie tylko przepyszny, ale również pełnowartościowy posiłek. Mąka orkiszowa 1850 to uniwersalna alternatywa dla powszechnie stosowanej mąki pszennej. Sprawi, że wypieki zyskają mnóstwo wartości odżywczych, błonnika pokarmowego i staną się bardzo sycące.
Mąka orkiszowa 1850 – co to jest i skąd pochodzi?
Mąka orkiszowa 1850 - kcal i właściwości odżywcze
Orkisz według św. Hildegardy
Moc błonnika z mąki orkiszo...