Wołowina suszona Wild Willy żurawina bezglutenowa 30 g (465-003) Opinie

Wołowina suszona Wild Willy żurawina 30 g to niezwykle pożywna i kaloryczna przekąska dla każdego miłośnika bushcraftu, survivalu i outdooru. Produkt nie zawiera glutenu.


Wild Willy to polski producent suszonej wołowiny, która szturmem podbiła serca męskiej społeczności outdoorowców.


Oryginalny smak wołowiny uzyskano dzięki marynowaniu mięsa w słodkim musie żurawinowym, równoważonym przez kwaskowate owoce żurawiny oraz aromat dymu drewna olchowego. Produkt bezglutenowy.


Do przygotowania tej wersji suszonej wołowiny producent wykorzystuje najwyższej jakości mięso (ligawy), poddawane 24 h marynowaniu oraz suszeniu z wykorzystaniem olchowego drewna. Tradycyjne suszenie zapewnia wyjątkowy smak oraz klasyczny aromat.


Suszona wołowina Wild Willy stanowi pożywną przekąską dla osób aktywnie spędzających czas na świeży powietrzu i podróżowaniu. Bogate źródło białka o korzystnym aminogramie zapewnia siłę i energię potrzebną do podejmowania kolejnych wyzwań i przygód. Porcjowane kawałki wołowiny można mieć zawsze pod ręką, by w chwili słabości posilić się pysznym i aromatycznym kęsem prawdziwego mięsa.


Cechy wołowiny Wild Willy Beef Jerky:


100 gr suszonej wołowiny powstaje z 300 g polskiego mięsa
do przygotowania suszonej wołowiny wykorzystywane są jedynie naturalne składniki oraz tradycyjne metody
30 g opakowanie zmieści się z łatwością w kieszeni spodni, nerce, lub damskiej torebce


Składy wołowiny Wilf Willy Beef Jerky żurawina:


Szynka wołowa, przyprawy naturalne, bezglutenowy sos sojowy (skład sosu: woda, nasiona soi, sól, ocet spirytusowy), żurawina suszona (żurawina, cukier, olej roślinny), ocet jabłkowy, sok z cytryny, przyprawy naturalne.


Dlaczego warto sięgnąć po suszoną wołowinę Wild Willy Beef Jerky?
 


100 gram suszonej wołowiny powstaje z 300 gram mięsa dostarczanego przez polskich hodowców;
do jej przygotowania stosujemy jedynie naturalne składniki korzystając z tradycyjnych metod przygotowania;
30 gramowe opakowanie z pewnością zmieści się do każdego plecaka będąc podręczną dawką energii na szlaku.
 


 
Jak Wild Willy przygotowuje suszoną wołowinę bez konserwantów?
Produkty sygnowane rogatym logo Wild Willy to kwintesencja tego, co w odżywianiu z natury najlepsze. Pełnia smaku nie zmącona nawet szczyptą barwników, wzmacniaczy smaku czy innych dodatków stworzonych przez przemysł spożywczy masowego zasięgu. Jednak tajemnica jakości naszej suszonej wołowiny nie tkwi wyłącznie w sprawdzonych dostawcach mięsa i w pełni naturalnych dodatkach. To także, a może przede wszystkim!, nasza autorska, sprawdzona przez lata receptura przygotowywania produktów, dzięki której z każdego kawałka ligawy możemy wydobyć jej pełny potencjał. To właśnie w rodzinnej firmie Nowicki Naturalnie w wielkopolskim Ostrzeszowie sposób przygotowania suszonej wołowiny jest ojcem sukcesu Wild Willy Beef Jerky.


Jesteście ciekawi, jak wygląda droga, którą pokonuje każdy kawałek naszego mięsa zanim oddamy go w Wasze ręce? Uchylmy więc rąbka tajemnicy i sprawdźmy, jak wygląda proces produkcji suszonej wołowiny Wild Willy.


Nim przystąpimy do działania, musimy zadbać o to, by do naszych zakładów trafiło najwyższej jakości mięso. W tej kwestii nie ma miejsca na kompromisy. Polegamy wyłącznie na sprawdzonych, krajowych dostawcach, którzy dają nam gwarancję, że wykorzystywane przez nas mięso oferuje głębię smaku i wartości odżywczych.


W pierwszym kroku starannie wybieramy najchudsze kawałki szynki wołowej, z których powstanie nasze jerky. Kroimy je w cienkie plasterki. Wszelkie zbędne elementy są przez nas trymowane, tak by wyłącznie “czyste” mięso trafiło do kolejnych etapów produkcji.


 


Drugi etap to jeden z najważniejszych elementów całego procesu. Pocięte kawałki ligawy wędrują do autorskich marynat. To właśnie one - zestawy starannie dobranych przypraw - nadają głębię smaku naszemu jerky. Mieszanie ligawy w marynacie ma w sobie element zaskoczenia. Każdy kawałek zostanie bowiem otoczony marynatą w nieco inny sposób, podobnie jak nie każdy był pokrojony dokładnie z tą samą grubością w pierwszym etapie. To sprawia, że nie ma dwóch takich samych kawałków naszej suszonej wołowiny! Każdy z nich to nowe doznanie, które masz w zasięgu paczki Wild Willy.


Teraz nadszedł czas, by wstrząśnięte, zmieszane i zamarynowane mięso mogło nieco odpocząć i poleżakować.


Trzeci etap to czas (ok. 24h), w którym aromat marynaty przenika kawałki ligawy nadając im pełnię smaku.


Etap czwarty: Kiedy już mamy pewność, że wołowina spełni oczekiwania nawet najbardziej wybrednych kubków smakowych, rozkładamy plasterki jerky na sita ze stali nierdzewnej, na których, w efekcie suszenia, wołowina stanie się jerky. To bardzo pracochłonny proces, który przypomina nieco wielkie układanie puzzli składających się z tysięcy plasterków mięsa.


Wreszcie pora na etap 5 - suszenie. Załadowane zamarynowanymi kawałkami ligawy sita trafiają nad żar drewna bukowego i olchowego. To właśnie tam, pod bacznym okiem naszego ogniomistrza, mięso utraci blisko 70% objętości. Odpowiednie operowanie ogniem, żarem oraz dymem nie tylko wysusza kawałki szynki, ale także pozwala im nabrać odpowiedniego aromatu, który jest jednym z atutów smaku Wild Willy. W tym z pozoru banalnym procesie suszenia tak naprawdę liczy się każdy detal. Znaczenie ma nie tylko rodzaj użytego drewna, ale także jego rozmieszczenie na palenisku, stopień zawilgocenia, czy nawet pora roku produkcji. Wychodzimy z założenia, że nasze jerky musi być naprawdę suche. Aby utrzymać stały poziom wilgoci, jerky prosto z wędzarni trafia do specjalnie zaprojektowanej komory, w której spokojnie traci resztki wody. Na tym etapie zawartość wody w mięsie zmniejsza się do finalnych 15%.


Wszystko to składa się na finalny smak każdego fragmentu naszej suszonej wołowiny. Lata praktyki pozwoliły nam znaleźć optymalny przepis na suszenie wołowiny, czego efekty możecie podziwiać sięgając po Wild Willy Beef Jerky.


Tak pokrótce wygląda droga, którą musiał pokonać kawałek jerky, by za chwilę móc trafić do Twoich ust. Wszystkie etapy procesu tworzenia suszonej wołowiny Wild Willy są rezultatem wielu lat pracy nad prawdziwym mięsem najwyżej jakości bez sztucznych dodatków przygotowywanych z myślą o tych, którzy wiedzą, że są tym, co jedzą.


DANE TECHNICZNE
Dane podstawowe
Typ żywności przekąska
Informacje producenta
Producent Wild Willy, Polska
EAN 5901138221044

Wołowina suszona Wild Willy BBQ 30 g (465-007) Opinie

Wołowina suszona Wild Willy BBQ 30 g to niezwykle pożywna i kaloryczna przekąska dla każdego miłośnika bushcraftu, survivalu i outdooru. Nowy smak BBQ!


Wild Willy to polski producent suszonej wołowiny, która szturmem podbiła serca męskiej społeczności outdoorowców.


Suszona wołowina BBQ to kolejny sukces kulinarny marki Wild Willy, który powstał dzięki zastosowaniu autorskiej marynaty opartej na hiszpańskich pomidorach, cebuli, czosnku, pieprzu, wędzonej papryce Pimenton oraz odrobinie amerykańskiej whiskey.


Do przygotowania tej wersji suszonej wołowiny producent wykorzystuje najwyższej jakości mięso ligawy (100 g suszonego mięsa powstaje z 300 g świeżego), poddawane 24 h marynowaniu oraz suszeniu z wykorzystaniem olchowego drewna. Tradycyjne suszenie zapewnia wyjątkowy smak oraz klasyczny aromat.


Suszona wołowina Wild Willy stanowi pożywną przekąską dla osób aktywnie spędzających czas na świeży powietrzu i podróżowaniu. Bogate źródło białka o korzystnym aminogramie zapewnia siłę i energię potrzebną do podejmowania kolejnych wyzwań i przygód.


Porcjowane kawałki wołowiny można mieć zawsze pod ręką, by w chwili słabości posilić się pysznym i aromatycznym kęsem prawdziwego mięsa.


DANE TECHNICZNE
Informacje producenta
EAN 5901138221075

Wołowina suszona Wild Willy ostra papryka 30 g (465-001) Opinie

Wołowina suszona Wild Willy ostra papryka 30 g to niezwykle pożywna i kaloryczna przekąska dla każdego miłośnika bushcraftu, survivalu i outdooru. Smak ostra papryka!


Wild Willy to polski producent suszonej wołowiny, która szturmem podbiła serca męskiej społeczności outdoorowców.


Wołowina suszona o smaku ostrej papryki to autorska kompozycja oparta na połączeniu trzech rodzajów papryki (w tym habanero) oraz tymianku. Tę wersję polecamy dla osób lubiących wyrazisty i pikantny smak mięsiwa.


Wołowina o klasycznym smaku to bestseller marki Wild Willy, który uzyskano dzięki zastosowaniu autorskiej marynaty opartej na połączeniu pieprzu i czosnku. Do przygotowania tej wersji suszonej wołowiny producent wykorzystuje najwyższej jakości mięso (ligawy), poddawane 24 h marynowaniu oraz suszeniu z wykorzystaniem olchowego drewna. Tradycyjne suszenie zapewnia wyjątkowy smak oraz klasyczny aromat.


Suszona wołowina Wild Willy stanowi pożywną przekąską dla osób aktywnie spędzających czas na świeży powietrzu i podróżowaniu. Bogate źródło białka o korzystnym aminogramie zapewnia siłę i energię potrzebną do podejmowania kolejnych wyzwań i przygód. Porcjowane kawałki wołowiny można mieć zawsze pod ręką, by w chwili słabości posilić się pysznym i aromatycznym kęsem prawdziwego mięsa.


Cechy wołowiny Wilf Willy Beef Jerky:
100 gr suszonej wołowiny powstaje z 300 g polskiego mięsa
do przygotowania suszonej wołowiny wykorzystywane są jedynie naturalne składniki oraz tradycyjne metody
30 g opakowanie zmieści się z łatwością w kieszeni spodni, nerce, lub damskiej torebce


Składniki:


Szynka wołowa, bezglutenowy sos sojowy (skład sosu: woda, nasiona soi, sól, ocet spirytusowy), ocet jabłkowy, nierafinowany cukier trzcinowy, papryka (1%), przyprawy naturalne.



Dlaczego warto sięgnąć po suszoną wołowinę Wild Willy Beef Jerky?
 
100 gram suszonej wołowiny powstaje z 300 gram mięsa dostarczanego przez polskich hodowców;
do jej przygotowania stosujemy jedynie naturalne składniki korzystając z tradycyjnych metod przygotowania;
30 gramowe opakowanie z pewnością zmieści się do każdego plecaka będąc podręczną dawką energii na szlaku.
 


 
Jak Wild Willy przygotowuje suszoną wołowinę bez konserwantów?
Produkty sygnowane rogatym logo Wild Willy to kwintesencja tego, co w odżywianiu z natury najlepsze. Pełnia smaku nie zmącona nawet szczyptą barwników, wzmacniaczy smaku czy innych dodatków stworzonych przez przemysł spożywczy masowego zasięgu. Jednak tajemnica jakości naszej suszonej wołowiny nie tkwi wyłącznie w sprawdzonych dostawcach mięsa i w pełni naturalnych dodatkach. To także, a może przede wszystkim!, nasza autorska, sprawdzona przez lata receptura przygotowywania produktów, dzięki której z każdego kawałka ligawy możemy wydobyć jej pełny potencjał. To właśnie w rodzinnej firmie Nowicki Naturalnie w wielkopolskim Ostrzeszowie sposób przygotowania suszonej wołowiny jest ojcem sukcesu Wild Willy Beef Jerky.


Jesteście ciekawi, jak wygląda droga, którą pokonuje każdy kawałek naszego mięsa zanim oddamy go w Wasze ręce? Uchylmy więc rąbka tajemnicy i sprawdźmy, jak wygląda proces produkcji suszonej wołowiny Wild Willy.


Nim przystąpimy do działania, musimy zadbać o to, by do naszych zakładów trafiło najwyższej jakości mięso. W tej kwestii nie ma miejsca na kompromisy. Polegamy wyłącznie na sprawdzonych, krajowych dostawcach, którzy dają nam gwarancję, że wykorzystywane przez nas mięso oferuje głębię smaku i wartości odżywczych.


W pierwszym kroku starannie wybieramy najchudsze kawałki szynki wołowej, z których powstanie nasze jerky. Kroimy je w cienkie plasterki. Wszelkie zbędne elementy są przez nas trymowane, tak by wyłącznie “czyste” mięso trafiło do kolejnych etapów produkcji.


 Drugi etap to jeden z najważniejszych elementów całego procesu. Pocięte kawałki ligawy wędrują do autorskich marynat.


To właśnie one - zestawy starannie dobranych przypraw - nadają głębię smaku naszemu jerky.


Mieszanie ligawy w marynacie ma w sobie element zaskoczenia.


Każdy kawałek zostanie bowiem otoczony marynatą w nieco inny sposób, podobnie jak nie każdy był pokrojony dokładnie z tą samą grubością w pierwszym etapie.


To sprawia, że nie ma dwóch takich samych kawałków naszej suszonej wołowiny! Każdy z nich to nowe doznanie, które masz w zasięgu paczki Wild Willy.


Teraz nadszedł czas, by wstrząśnięte, zmieszane i zamarynowane mięso mogło nieco odpocząć i poleżakować.


Trzeci etap to czas (ok. 24h), w którym aromat marynaty przenika kawałki ligawy nadając im pełnię smaku.


Etap czwarty: Kiedy już mamy pewność, że wołowina spełni oczekiwania nawet najbardziej wybrednych kubków smakowych, rozkładamy plasterki jerky na sita ze stali nierdzewnej, na których, w efekcie suszenia, wołowina stanie się jerky.


To bardzo pracochłonny proces, który przypomina nieco wielkie układanie puzzli składających się z tysięcy plasterków mięsa.


Wreszcie pora na etap 5 - suszenie. Załadowane zamarynowanymi kawałkami ligawy sita trafiają nad żar drewna bukowego i olchowego.


To właśnie tam, pod bacznym okiem naszego ogniomistrza, mięso utraci blisko 70% objętości.


Odpowiednie operowanie ogniem, żarem oraz dymem nie tylko wysusza kawałki szynki, ale także pozwala im nabrać odpowiedniego aromatu, który jest jednym z atutów smaku Wild Willy.


W tym z pozoru banalnym procesie suszenia tak naprawdę liczy się każdy detal.


 


Znaczenie ma nie tylko rodzaj użytego drewna, ale także jego rozmieszczenie na palenisku, stopień zawilgocenia, czy nawet pora roku produkcji.


Wychodzimy z założenia, że nasze jerky musi być naprawdę suche. Aby utrzymać stały poziom wilgoci, jerky prosto z wędzarni trafia do specjalnie zaprojektowanej komory, w której spokojnie traci resztki wody.


Na tym etapie zawartość wody w mięsie zmniejsza się do finalnych 15%.


Wszystko to składa się na finalny smak każdego fragmentu naszej suszonej wołowiny.


 


Lata praktyki pozwoliły nam znaleźć optymalny przepis na suszenie wołowiny, czego efekty możecie podziwiać sięgając po Wild Willy Beef Jerky.


Tak pokrótce wygląda droga, którą musiał pokonać kawałek jerky, by za chwilę móc trafić do Twoich ust.


Wszystkie etapy procesu tworzenia suszonej wołowiny Wild Willy są rezultatem wielu lat pracy nad prawdziwym mięsem najwyżej jakości bez sztucznych dodatków przygotowywanych z myślą o tych, którzy wiedzą, że są tym, co jedzą.


DANE TECHNICZNE
Dane podstawowe
Typ żywności przekąska
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu przed przyrządzeniem:
Białko [g] 71,1
Cukry [g] 2,6
Tłuszcze [g] 6,4
Wartość energetyczna / Kalorie [kcal] 362
Wartość energetyczna [kJ] 1540
Węglowodany [g] 5
Informacje producenta
Producent Wild Willy, Polska
EAN 5901138221068

Jelenina suszona Wild Jerky 30 g (465-006) Opinie

Wild Willy Deer Jerky 30 g to polska suszona jelenina, wzbogacona o naturalne przyprawy i aromat dymu z drewna olchowego.


Wild Willy to uznany polski producent suszonej wołowiny, który zdobył serca męskiej społeczności outdoorowej.


Po blisko 4 latach doświadczeń, Wild Willy wprowadził do swojej oferty nowy produkt - Deer Jerky.


Szlachetny smak suszonej jeleniny podkreśla specjalnie skomponowana marynata, w której mięso leży, by uzyskać odpowiednią kruchość.


Głęboki smak i aromat dymu z drewna olchowego oczarują każdego miłośnika dziczyzny.


 


Suszona jelenina Wild Willy to pożywna przekąska dla osób aktywnie spędzających czas na świeżym powietrzu i podróżujących.


Bogactwo białka (72 g białka/100 g produktu) o korzystnym aminogramie zapewnia energię i siłę potrzebną do podejmowania kolejnych wyzwań i przygód.


Cienkie plastry Deer Jerky są zawsze pod ręką, gotowe na chwilę słabości, aby cieszyć się pysznym i aromatycznym kęsem prawdziwego mięsa.


DANE TECHNICZNE;


Porcja dla
1 osoby
Skład
mięso z jelenia,
przyprawy naturalne,
sos sojowy (składniki sosu: woda, nasiona soi, mąka pszenna, sól),
sos Worcestershire ( składniki sosu: ocet słodowy, ocet spirytusowy, melasa, ekstrakt z tamaryndy, szalotka, czosnek, przyprawy i aromaty)
Typ żywności
przekąska
Wymiary


Masa netto [g]
30
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu przed przyrządzeniem:


Białko [g]
71,3
Cukry [g]
1,7
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]
3,9
Sól [g]
4,32
Tłuszcze [g]
8,3
Wartość energetyczna / Kalorie [kcal]
332
Wartość energetyczna [kJ]
1 402
Węglowodany [g]
3,6
Informacje producenta


Producent
Wild Willy, Polska
EAN;5901138221082

Wołowina suszona Wild Willy klasyczna 30 g (465-000) Opinie

Wołowina suszona Wild Willy klasyczna 30 g to niezwykle pożywna i kaloryczna przekąska dla każdego miłośnika bushcraftu, survivalu i outdooru.


Wild Willy to polski producent suszonej wołowiny, która szturmem podbiła serca męskiej społeczności outdoorowców.


Wołowina o klasycznym smaku to bestseller marki Wild Willy, który uzyskano dzięki zastosowaniu autorskiej marynaty opartej na połączeniu pieprzu i czosnku.


Do przygotowania tej wersji suszonej wołowiny producent wykorzystuje najwyższej jakości mięso (ligawy), poddawane 24 h marynowaniu oraz suszeniu z wykorzystaniem olchowego drewna.


Tradycyjne suszenie zapewnia wyjątkowy smak oraz klasyczny aromat.


Suszona wołowina Wild Willy stanowi pożywną przekąską dla osób aktywnie spędzających czas na świeży powietrzu i podróżowaniu.


Bogate źródło białka o korzystnym aminogramie zapewnia siłę i energię potrzebną do podejmowania kolejnych wyzwań i przygód.


Porcjowane kawałki wołowiny można mieć zawsze pod ręką, by w chwili słabości posilić się pysznym i aromatycznym kęsem prawdziwego mięsa.
Dlaczego warto sięgnąć po suszoną wołowinę Wild Willy Beef Jerky?
 


100 gram suszonej wołowiny powstaje z 300 gram mięsa dostarczanego przez polskich hodowców;
do jej przygotowania stosujemy jedynie naturalne składniki korzystając z tradycyjnych metod przygotowania;
30 gramowe opakowanie z pewnością zmieści się do każdego plecaka będąc podręczną dawką energii na szlaku.
 


 
Jak Wild Willy przygotowuje suszoną wołowinę bez konserwantów?
Produkty sygnowane rogatym logo Wild Willy to kwintesencja tego, co w odżywianiu z natury najlepsze.


Pełnia smaku nie zmącona nawet szczyptą barwników, wzmacniaczy smaku czy innych dodatków stworzonych przez przemysł spożywczy masowego zasięgu.


Jednak tajemnica jakości naszej suszonej wołowiny nie tkwi wyłącznie w sprawdzonych dostawcach mięsa i w pełni naturalnych dodatkach.


To także, a może przede wszystkim!, nasza autorska, sprawdzona przez lata receptura przygotowywania produktów, dzięki której z każdego kawałka ligawy możemy wydobyć jej pełny potencjał.


To właśnie w rodzinnej firmie Nowicki Naturalnie w wielkopolskim Ostrzeszowie sposób przygotowania suszonej wołowiny jest ojcem sukcesu Wild Willy Beef Jerky.


Jesteście ciekawi, jak wygląda droga, którą pokonuje każdy kawałek naszego mięsa zanim oddamy go w Wasze ręce? Uchylmy więc rąbka tajemnicy i sprawdźmy, jak wygląda proces produkcji suszonej wołowiny Wild Willy.


Nim przystąpimy do działania, musimy zadbać o to, by do naszych zakładów trafiło najwyższej jakości mięso.


W tej kwestii nie ma miejsca na kompromisy. Polegamy wyłącznie na sprawdzonych, krajowych dostawcach, którzy dają nam gwarancję, że wykorzystywane przez nas mięso oferuje głębię smaku i wartości odżywczych.


W pierwszym kroku starannie wybieramy najchudsze kawałki szynki wołowej, z których powstanie nasze jerky. Kroimy je w cienkie plasterki.


Wszelkie zbędne elementy są przez nas trymowane, tak by wyłącznie “czyste” mięso trafiło do kolejnych etapów produkcji.


 


Drugi etap to jeden z najważniejszych elementów całego procesu. Pocięte kawałki ligawy wędrują do autorskich marynat.


To właśnie one - zestawy starannie dobranych przypraw - nadają głębię smaku naszemu jerky.


Mieszanie ligawy w marynacie ma w sobie element zaskoczenia. Każdy kawałek zostanie bowiem otoczony marynatą w nieco inny sposób, podobnie jak nie każdy był pokrojony dokładnie z tą samą grubością w pierwszym etapie.


To sprawia, że nie ma dwóch takich samych kawałków naszej suszonej wołowiny! Każdy z nich to nowe doznanie, które masz w zasięgu paczki Wild Willy.


Teraz nadszedł czas, by wstrząśnięte, zmieszane i zamarynowane mięso mogło nieco odpocząć i poleżakować.


Trzeci etap to czas (ok. 24h), w którym aromat marynaty przenika kawałki ligawy nadając im pełnię smaku.


Etap czwarty: Kiedy już mamy pewność, że wołowina spełni oczekiwania nawet najbardziej wybrednych kubków smakowych, rozkładamy plasterki jerky na sita ze stali nierdzewnej, na których, w efekcie suszenia, wołowina stanie się jerky. To bardzo pracochłonny proces, który przypomina nieco wielkie układanie puzzli składających się z tysięcy plasterków mięsa.


Wreszcie pora na etap 5 - suszenie. Załadowane zamarynowanymi kawałkami ligawy sita trafiają nad żar drewna bukowego i olchowego.


To właśnie tam, pod bacznym okiem naszego ogniomistrza, mięso utraci blisko 70% objętości.


Odpowiednie operowanie ogniem, żarem oraz dymem nie tylko wysusza kawałki szynki, ale także pozwala im nabrać odpowiedniego aromatu, który jest jednym z atutów smaku Wild Willy.


W tym z pozoru banalnym procesie suszenia tak naprawdę liczy się każdy detal.


Znaczenie ma nie tylko rodzaj użytego drewna, ale także jego rozmieszczenie na palenisku, stopień zawilgocenia, czy nawet pora roku produkcji.


Wychodzimy z założenia, że nasze jerky musi być naprawdę suche. Aby utrzymać stały poziom wilgoci, jerky prosto z wędzarni trafia do specjalnie zaprojektowanej komory, w której spokojnie traci resztki wody.


Na tym etapie zawartość wody w mięsie zmniejsza się do finalnych 15%.


Wszystko to składa się na finalny smak każdego fragmentu naszej suszonej wołowiny.


Lata praktyki pozwoliły nam znaleźć optymalny przepis na suszenie wołowiny, czego efekty możecie podziwiać sięgając po Wild Willy Beef Jerky.


Tak pokrótce wygląda droga, którą musiał pokonać kawałek jerky, by za chwilę móc trafić do Twoich ust.


Wszystkie etapy procesu tworzenia suszonej wołowiny Wild Willy są rezultatem wielu lat pracy nad prawdziwym mięsem najwyżej jakości bez sztucznych dodatków przygotowywanych z myślą o tych, którzy wiedzą, że są tym, co jedzą.


DANE TECHNICZNE
Dane podstawowe
Porcja dla 1 osoby
Skład
sos Worcestershire (skład sosu: ocet słodowy, ocet spirytusowy, melasa, cukier, sól, sardela, ekstrakt z tamaryndy, szal...Czytaj więcej ,
szynka wołowa ,
przyprawy naturalne ,
sos sojowy (składniki sosu: woda, nasiona soi, mąka pszenna, sól)
Typ opakowania opakowanie typu doypack z struną na krótszej krawędzi
Typ żywności przekąska
Wymiary
Masa netto [g] 30
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu przed przyrządzeniem:
Białko [g] 65
Cukry [g] 0,2
Tłuszcze [g] 5
Wartość energetyczna / Kalorie [kcal] 320
Wartość energetyczna [kJ] 1355,43
Węglowodany [g] 1,88
Informacje producenta
Producent Wild Willy, Polska
EAN 5901138221020

Chipsy z bobu Wild Bobby 100 g solone (465-004) Opinie

Porcja dla 1 osoby
Skład bób 86,7%, olej roślinny słonecznikowy 12%, sól morska 1,3%
Typ opakowania opakowanie typu doypack z struną na dłuższej krawędzi
Typ żywności przekąska
Masa netto [g]
Białko [g]
Cukry [g]
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]
Sól [g]
Tłuszcze [g]
Wartość energetyczna / Kalorie [kcal]
Wartość energetyczna [kJ]
Węglowodany [g]
Producent Wild Willy, Polska

Chipsy z bobu Wild Bobby 100 g BBQ (465-005) Opinie

Porcja dla 1 osoby
Skład bób 85,7%, olej roślinny słonecznikowy 12%, przyprawy naturalne 1%, sól morska 1,3%
Typ opakowania opakowanie typu doypack z struną na dłuższej krawędzi
Typ żywności przekąska
Masa netto [g]
Białko [g]
Cukry [g]
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]
Sól [g]
Tłuszcze [g]
Wartość energetyczna / Kalorie [kcal]
Wartość energetyczna [kJ]
Węglowodany [g]
Producent Wild Willy, Polska

Wołowina suszona Wild Willy papryka bezglutenowa 30 g (465-002) Opinie

Wołowina suszona Wild Willy papryka 30 g to niezwykle pożywna i kaloryczna przekąska dla każdego miłośnika bushcraftu, survivalu i outdooru. Produkt nie zawiera glutenu.


Wild Willy to polski producent suszonej wołowiny, która szturmem podbiła serca męskiej społeczności outdoorowców.


Wołowina suszona o smaku papryki to autorska kompozycja oparta na połączeniu tymianku oraz trzech rodzajów papryki w tym papryczki habanero, które nadaje delikatnej pikantności. Produkt nie zawiera glutenu.


Wołowina o klasycznym smaku to bestseller marki Wild Willy, który uzyskano dzięki zastosowaniu autorskiej marynaty opartej na połączeniu pieprzu i czosnku. Do przygotowania tej wersji suszonej wołowiny producent wykorzystuje najwyższej jakości mięso (ligawy), poddawane 24 h marynowaniu oraz suszeniu z wykorzystaniem olchowego drewna. Tradycyjne suszenie zapewnia wyjątkowy smak oraz klasyczny aromat.


Suszona wołowina Wild Willy stanowi pożywną przekąską dla osób aktywnie spędzających czas na świeży powietrzu i podróżowaniu. Bogate źródło białka o korzystnym aminogramie zapewnia siłę i energię potrzebną do podejmowania kolejnych wyzwań i przygód. Porcjowane kawałki wołowiny można mieć zawsze pod ręką, by w chwili słabości posilić się pysznym i aromatycznym kęsem prawdziwego mięsa.


Cechy wołowiny Wilf Willy Beef Jerky:


100 gr suszonej wołowiny powstaje z 300 g polskiego mięsa
do przygotowania suszonej wołowiny wykorzystywane są jedynie naturalne składniki oraz tradycyjne metody
30 g opakowanie zmieści się z łatwością w kieszeni spodni, nerce, lub damskiej torebce
Dlaczego warto sięgnąć po suszoną wołowinę Wild Willy Beef Jerky?
 


100 gram suszonej wołowiny powstaje z 300 gram mięsa dostarczanego przez polskich hodowców;
do jej przygotowania stosujemy jedynie naturalne składniki korzystając z tradycyjnych metod przygotowania;
30 gramowe opakowanie z pewnością zmieści się do każdego plecaka będąc podręczną dawką energii na szlaku.
 


 
Jak Wild Willy przygotowuje suszoną wołowinę bez konserwantów?
Produkty sygnowane rogatym logo Wild Willy to kwintesencja tego, co w odżywianiu z natury najlepsze. Pełnia smaku nie zmącona nawet szczyptą barwników, wzmacniaczy smaku czy innych dodatków stworzonych przez przemysł spożywczy masowego zasięgu. Jednak tajemnica jakości naszej suszonej wołowiny nie tkwi wyłącznie w sprawdzonych dostawcach mięsa i w pełni naturalnych dodatkach. To także, a może przede wszystkim!, nasza autorska, sprawdzona przez lata receptura przygotowywania produktów, dzięki której z każdego kawałka ligawy możemy wydobyć jej pełny potencjał. To właśnie w rodzinnej firmie Nowicki Naturalnie w wielkopolskim Ostrzeszowie sposób przygotowania suszonej wołowiny jest ojcem sukcesu Wild Willy Beef Jerky.


Jesteście ciekawi, jak wygląda droga, którą pokonuje każdy kawałek naszego mięsa zanim oddamy go w Wasze ręce? Uchylmy więc rąbka tajemnicy i sprawdźmy, jak wygląda proces produkcji suszonej wołowiny Wild Willy.


Nim przystąpimy do działania, musimy zadbać o to, by do naszych zakładów trafiło najwyższej jakości mięso. W tej kwestii nie ma miejsca na kompromisy. Polegamy wyłącznie na sprawdzonych, krajowych dostawcach, którzy dają nam gwarancję, że wykorzystywane przez nas mięso oferuje głębię smaku i wartości odżywczych.


W pierwszym kroku starannie wybieramy najchudsze kawałki szynki wołowej, z których powstanie nasze jerky. Kroimy je w cienkie plasterki. Wszelkie zbędne elementy są przez nas trymowane, tak by wyłącznie “czyste” mięso trafiło do kolejnych etapów produkcji.


 


Drugi etap to jeden z najważniejszych elementów całego procesu. Pocięte kawałki ligawy wędrują do autorskich marynat. To właśnie one - zestawy starannie dobranych przypraw - nadają głębię smaku naszemu jerky. Mieszanie ligawy w marynacie ma w sobie element zaskoczenia. Każdy kawałek zostanie bowiem otoczony marynatą w nieco inny sposób, podobnie jak nie każdy był pokrojony dokładnie z tą samą grubością w pierwszym etapie. To sprawia, że nie ma dwóch takich samych kawałków naszej suszonej wołowiny! Każdy z nich to nowe doznanie, które masz w zasięgu paczki Wild Willy.


Teraz nadszedł czas, by wstrząśnięte, zmieszane i zamarynowane mięso mogło nieco odpocząć i poleżakować.


Trzeci etap to czas (ok. 24h), w którym aromat marynaty przenika kawałki ligawy nadając im pełnię smaku.


Etap czwarty: Kiedy już mamy pewność, że wołowina spełni oczekiwania nawet najbardziej wybrednych kubków smakowych, rozkładamy plasterki jerky na sita ze stali nierdzewnej, na których, w efekcie suszenia, wołowina stanie się jerky. To bardzo pracochłonny proces, który przypomina nieco wielkie układanie puzzli składających się z tysięcy plasterków mięsa.


Wreszcie pora na etap 5 - suszenie. Załadowane zamarynowanymi kawałkami ligawy sita trafiają nad żar drewna bukowego i olchowego. To właśnie tam, pod bacznym okiem naszego ogniomistrza, mięso utraci blisko 70% objętości. Odpowiednie operowanie ogniem, żarem oraz dymem nie tylko wysusza kawałki szynki, ale także pozwala im nabrać odpowiedniego aromatu, który jest jednym z atutów smaku Wild Willy. W tym z pozoru banalnym procesie suszenia tak naprawdę liczy się każdy detal. Znaczenie ma nie tylko rodzaj użytego drewna, ale także jego rozmieszczenie na palenisku, stopień zawilgocenia, czy nawet pora roku produkcji. Wychodzimy z założenia, że nasze jerky musi być naprawdę suche. Aby utrzymać stały poziom wilgoci, jerky prosto z wędzarni trafia do specjalnie zaprojektowanej komory, w której spokojnie traci resztki wody. Na tym etapie zawartość wody w mięsie zmniejsza się do finalnych 15%.


Wszystko to składa się na finalny smak każdego fragmentu naszej suszonej wołowiny. Lata praktyki pozwoliły nam znaleźć optymalny przepis na suszenie wołowiny, czego efekty możecie podziwiać sięgając po Wild Willy Beef Jerky.


Tak pokrótce wygląda droga, którą musiał pokonać kawałek jerky, by za chwilę móc trafić do Twoich ust. Wszystkie etapy procesu tworzenia suszonej wołowiny Wild Willy są rezultatem wielu lat pracy nad prawdziwym mięsem najwyżej jakości bez sztucznych dodatków przygotowywanych z myślą o tych, którzy wiedzą, że są tym, co jedzą.


DANE TECHNICZNE
Dane podstawowe
Typ żywności przekąska
Informacje producenta
Producent Wild Willy, Polska
EAN 5901138221051